Balance koncept
Jedná se o revoluční koncept řešení prevence civilizačních onemocnění na podkladě měření chronických zánětů – poměru omega 6 a omega 3 mastných kyselin, jakožto pro a protizánětlivých složek. Dále i konkrétní rozbor 11 omega mastných kyselin, rozebíráním důsledků životosprávy a návrhu možností řešení.
Na téma omega 3 mastných kyselin bylo napsáno spousta studií, všichni víme, že potřebuje rybí tuky v rámci primární prevence, ale málo bylo řečeno o konkrétních číslech. Dříve nebyly vůbec možnosti toto vyšetření provést, nyní je tato novinka možná v laboratořích Vitas.
Chceme se dožít co nejvyššího věku v co možná nejlepším zdraví. Mnozí se snaží o zdravou životosprávu, používají různé potravinové doplňky včetně omega 3 mastných kyselin, nicméně neví, jak změřit jejich účinnost.
Vše je o rovnováze
V dnešní době je to jednoduché. Stačí jedno drobné píchnutí, prakticky bezbolestným, provedením dvou kapek krve, odeslání na specializované pracoviště a cca do 20 dnů máme výsledek. Takto je to jednoduché. A uvidíme důsledky naší stravy a životosprávy. Pak můžeme navrhnout možná řešení. Jmenuje se Balance test.
Doporučováním omega 3 mastných kyselin se stále více dostává i mezi odbornou veřejnost, začíná se tím vážně zabývat čím dál více lékařů napříč různými obory.
Nejvíce veřejně mediálně aktivivní je Prof. MVDr. Jiří Ruprich CSc.., vedoucí centra výživy a potravin Státního zdravotního ústavu o důležitosti Omega 3 a že přímo souvisí se zvýšením ochrany a obranyschopnosti těla.
Zde je reportáž o důležitosti omega 3 mastných kyselin:
Přednáška ze září 2023 v Brně – stojí za poslech, vysvětluje princip civilizačních onemocnění, chronických zánětů a návrhu jejich řešení. Dr. Paul Clayton PhD. je celosvětově uznávaný vědec v oblasti výživy, farmakolog a vědecký poradce.
Zabývá se farmakologickými účinky potravin a rostlinných složek na zdraví a celkovou fyzickou pohodu člověka. Dříve zastával funkci vedoucího vědeckého poradce britského vládního výboru pro bezpečnost léčiv a předsedal fóru britské Královské lékařské společnosti (Royal Society of Medicine) zaměřující se na potraviny a zdraví. V současné době je členem Ústavu pro stravování, mozkovou činnost a chování při Oxfordské univerzitě.
Prof. Václav Větvička se imunoglukanům věnuje mnoho let, zde jedna jeho přednáška pro odbornou veřejnost.
Nebojme se potravních doplňků: beta glukan. Přednáška byla natočena v Císařském sále Karolina v rámci Dne Celoživotního vzdělávání lékařů a Festivalu absolventů. Potravní doplňky mají často špatnou pověst. Glukan je jednou z mála výjimek a jeho účinky jsou překvapující.