Přeskočit na obsah
Facebook Instagram Linkedin
  • Balance koncept
  • Blog
  • Produkty
  • Reference
Novalerga
  • Kontakt
  • Členská sekce
Novalerga
Facebook Instagram

Balance koncept

Jedná se o revoluční koncept řešení prevence civilizačních onemocnění na podkladě měření  chronických zánětů – poměru omega 6 a omega 3 mastných kyselin, jakožto pro a protizánětlivých složek. Dále i konkrétní rozbor 11 omega mastných kyselin, rozebíráním důsledků životosprávy a návrhu možností řešení. 

Na téma omega 3 mastných kyselin bylo napsáno spousta studií, všichni víme, že potřebuje rybí tuky v rámci primární prevence, ale málo bylo řečeno o konkrétních číslech. Dříve nebyly vůbec možnosti toto vyšetření provést, nyní je tato novinka možná v laboratořích Vitas. 

Chceme se dožít co nejvyššího věku v co možná nejlepším zdraví. Mnozí se snaží o zdravou životosprávu, používají různé potravinové  doplňky včetně omega 3 mastných kyselin, nicméně neví, jak změřit jejich účinnost.

Vše je o rovnováze

V dnešní době je to jednoduché. Stačí jedno drobné píchnutí, prakticky bezbolestným, provedením dvou kapek krve, odeslání na specializované pracoviště a cca do 20 dnů máme výsledek. Takto je to jednoduché. A uvidíme důsledky naší stravy a životosprávy. Pak můžeme navrhnout možná řešení. Jmenuje se Balance test. 

Doporučováním omega 3 mastných kyselin se stále více dostává i mezi odbornou veřejnost, začíná se tím vážně zabývat čím dál více lékařů napříč různými obory. 

Nejvíce veřejně mediálně aktivivní je Prof. MVDr. Jiří Ruprich CSc.., vedoucí centra výživy a potravin Státního zdravotního ústavu o důležitosti Omega 3 a že přímo souvisí se zvýšením ochrany a obranyschopnosti těla. 

Zde je reportáž o důležitosti omega 3 mastných kyselin:

Přednáška ze září 2023 v Brně – stojí za poslech, vysvětluje princip civilizačních onemocnění, chronických zánětů a návrhu jejich řešení. Dr. Paul Clayton PhD. je celosvětově uznávaný vědec v oblasti výživy, farmakolog a vědecký poradce.

Zabývá se farmakologickými účinky potravin a rostlinných složek na zdraví a celkovou fyzickou pohodu člověka. Dříve zastával funkci vedoucího vědeckého poradce britského vládního výboru pro bezpečnost léčiv a předsedal fóru britské Královské lékařské společnosti (Royal Society of Medicine) zaměřující se na potraviny a zdraví. V současné době je členem Ústavu pro stravování, mozkovou činnost a chování při Oxfordské univerzitě.

Prof. Václav Větvička se imunoglukanům věnuje mnoho let, zde jedna jeho přednáška pro odbornou veřejnost.

Nebojme se potravních doplňků: beta glukan. Přednáška byla natočena v Císařském sále Karolina v rámci Dne Celoživotního vzdělávání lékařů a Festivalu absolventů. Potravní doplňky mají často špatnou pověst. Glukan je jednou z mála výjimek a jeho účinky jsou překvapující.

  • Úvod
  • Balance koncept
  • Blog
  • Balance test
  • O mně
  • Kontakt
  • Proč k nám do týmu?

© 2025 Novalerga

Posun nahoru
  • Hlavní stránka
  • Balance koncept
  • Blog
  • Kontakt
  • Členská sekce